читалища

читалища

Мнениеот pdm74 на Нед Юли 05, 2009 3:06 pm

Здравейте! Много моля да подмените информацията за състоянието, дейността и числеността на НЧ "Просвещение". Тези споменати танцови формации, състави и певчески групи отдавна не съществуват. Информацията в сайта е от преди 3 години!
pdm74

Re: читалища

Мнениеот pdm74 на Съб Окт 03, 2009 8:25 am

Много благодаря за актуализацията на информацията за читалище "Просвещение". Може ли някой да ми отговори, защо от посочените самодейни групи нито една не отиде на фестивал през последните години? Тази година беше и фестивала в Копривщица! Аз съм самодеец, не помня някога през годините читалищният живот да и бил по замрял от сега! Защо не търсите причините за състоянието на читалището и не ги премахнете? Правите някакви грандиозни ремонти на обществени сгради в които по една или друга причина не влиза никой! Историята помни и по тежки времена, но се намираха начини и хора да работят и да се получават нещата! :?: :?: :?:
pdm74

Мнениеот georgieva_1981 на Пон Окт 05, 2009 10:30 am

Remontiraneto na sgradite,nqma ni6to ob6to s tova,4e skapiq BREZNI4ANIN prosto obi4a da se razmotava gubeiki si vremeto v obikolka na kra4mite i prosto NE mu ostava vreme za samodeinost.... :lol:
georgieva_1981

Мнениеот pdm74 на Вто Окт 06, 2009 8:12 am

С цялото ми уважение към Вас Георгиева, то нещо трябва да се случва в Читалището за да влезе в него било самодеец, било зрител! Със самодейците се работи по следния начин:
1. Трябва да бъдат поканени да посетят читалището!
2. Трябва да им се предложи школа или група в която да се включат!
3. Трябва да им се покаже професионализъм от страна на ръководителя на групата!
4. Когато групата заработи и има резултат от работата, да им се даде възможност за достатъчно изяви!
5. И най ваното - самодееца трябва да бъде уважаван за трудът който полага безвъзмездно! Това е нещото, което служителите от читалището не го разбират от много години!
Най големият проблем на НЧ "Просвещение" е, че служителите в него просто си чакат там пенсията!
Според мен, единственото работещо читалище в общината е читалището в с.Бегуновци! Желая успех на Таня Матеева!
pdm74

Мнениеот volkovbg на Вто Окт 06, 2009 8:50 pm

ДОБРО УТРО ЧИТАЛИЩЕ
Последна промяна volkovbg на Пет Яну 22, 2010 10:59 pm, променена общо 1 път
volkovbg

Мнениеот pdm74 на Пон Окт 12, 2009 8:29 am

Много жалко, щом ежедневието и възпитанието на нашите деца ги свързваме с политическите партии! Да се надяваме, че новата власт с МИНИСТЪР РАШИДОВ, ще оправи ситуацията в читалищата! Ние хората явно свикнахме да виним за всичко политиците, а не си даваме сметка че често пъти нещата си зависят от самите нас! А за ситуацията в НЧ Просвещение, продължавам да страдам, и много скоро самодейци ще направим питания към читалищното настоятелство! :?: :?: :?:
pdm74

Мнениеот georgieva_1981 на Сря Окт 14, 2009 8:38 am

Politicite sa VI vinovni kolkoto samite VIE....Sami si gi izbirate pak posle gi pluete.Za6to kato ste vsi4ki razbira4i ne si opravite sami derejeto i ne sprete da se oplakvate. :roll:
georgieva_1981

Мнениеот tsigulka на Сря Окт 21, 2009 2:33 pm

Ми как да участват в Копривщица като читалищният секретар не е повикал специалисти да ги одобрят за участие.То няма никаква самодейност вече.Добре че библиотеката поне работи със пълна пара.Децката градина развива повече дейност от читалището.А би било редно читалището да е в помощ за всички в тази насока.
tsigulka

Мнениеот Дани на Пет Окт 23, 2009 2:25 pm

Няма какво да се говори за читалище Просвещение.Хубавото е че специалисти като нас от Перник ще намерим работа в него,въпреки че в Брезник има кадри.Явно читалищният секретар не е комуникативна личност и неможе да си организира работата.Мисля че по времето на Матеева нещата бяха по добре а тя сега между другото развива дейност в Бегуновци.Лида Добревска си участва самосиндикално навсякаде.В Трън развиват повече дейност от ващо читалище.Незнам как отблъсквате самодейците но явно има причина да е така.Кой е читалищен секретар там?Сигурно е абсолютен лаик в тази област.Чао засега.
Дани

Мнениеот volkovbg на Съб Окт 24, 2009 2:32 pm

ДОБРО УТРО ЧИТАЛИЩЕ
Последна промяна volkovbg на Пет Яну 22, 2010 11:00 pm, променена общо 2 пъти
volkovbg

Следваща

Назад към Община брезник форуми